onsdag 13 augusti 2008


Behovet av vitamintillskott delar bransch och forskare

Försäljningen av multivitaminpreparat har ökat stadigt i Sverige under 2000-talet. Men många kastar bort sina pengar i onödan, menar experter. – Vi vill gärna fixa allt i en kapsel, men kroppen är smartare än så, säger professor Charlotte Erlanson-Albertsson.


Trots forskningsrapporterna menar Åsa Brugård Konde, nutritionist på Livsmedelsverket, att svenskar lägger ner onödiga pengar på vitaminpreparat. – Det är mycket bättre att få i sig vitaminer och mineraler genom en varierad kost.


Läs mer: KVP


"Vilket vi inte får idag, de naturliga vitaminerna och miniralerna är sönderodlade och jorden är numera giftig."


Samtidigt:

I januari 2009 planerar EU-kommissionen att publicera ett förslag om MPL (Maximum Permitted Level) för vitaminer och mineraler. Det kommer att sättas en maxnivå för hur mycket vitaminer och mineraler ett kosttillskott får innehålla. De föreslagna maxnivåerna står inte i proportion till riskerna. Den föreslagna maxnivån för betakaroten föreslås t.ex. bli 7 mg. Det motsvarar innehållet i en och en halv morot. Detta motsvarar inte dagens näringsbehov och speglar ingen verklig riskfaktor. Ett antal engagerade människor har startat Projekt Vitamin Freedom med syfte att väcka opinion i denna fråga och bevaka vår rätt till hälsa.


Läs mer: Vitaminfreedom (PDF dokument)

Deras skrämmande Agenda är följande! 1. Endast tillåta vitaminer med ringa effekt på din Hälsa! 2. Större delen av vår Framtida mat blir GMO mat, genetisk modifierad mat! 3.Vitaminer och mineraler som historiskt hjälpt mänskligheten kommer bara att få säljas genom recept från Läkare!

Inga kommentarer: