tisdag 4 augusti 2009

Den brittiska regeringen kommer att installera övervakningskameror i privata hem.Den brittiska regeringen är på väg att spendera $ 700 miljoner dollar för att installera övervaknings-kameror i privata hem för att se om medborgarna ser till att barnen går till sängs i tid, går i skolan och äter riktig mat.

Nej du är inte läser ett avsnitt från George Orwell's 1984 eller Aldous Huxley's sköna nya värld detta är Storbritannien under 2009, ett land som redan har fler övervakningskameror som tittar befolkningen än hela Europa har tillsammans.


Regeringen inleder ett system kallat "Family Intervention Projekt" som bokstavligen kommer skapa en nanny state på steroider, med sociala tjänster goons och privata säkerhetsvakter ges befogenhet att göra regelbundna "hem kontroller" för att se till föräldrar tar hand om sina barn på rätt sätt .

Telescreens kommer också installeras så regeringens spioner kan hålla ett öga på om föräldrarna misshandlar sina barn och om barnen fullgör sina skyldigheter enligt ett i förväg undertecknat kontrak.

Cirka 2000 familjer kommer att delta i programmet så här långt och regeringen vill ha med ytterligare 20.000 till inom de närmsta två åren.


Läs mer: PrisonplanetInga kommentarer: