måndag 15 september 2008

Stargate funnen i PeruSkriven av Paul Damon
Översättning Gertie Dahlberg


Alla Stargate-fantaster– det här måste vara något för er.Visste ni att det finns en modell i Peru av en riktig Stargate. Och den är belägen i samma område som den berömda Titicacasjön som är känd för sina starka energier. Många svenska har besökt det här området genom åren just för detta.

September 1996

En enorm mystisk dörrliknande struktur har upptäckts i Hayu Marca-bergen i södra Peru. Hayu Marca , 35 km från staden Puno har länge vördats av de lokala indianerna som "City of the Gods" och har aldrig blivit fullt utforskat på grund av den svårtillgängliga terrängen i bergen.

Inte heller har den aktuella staden Puno någonsin blivit utforskad trots de många stenformationer i regionen som ser ut som artificiella strukturer. Dörren, eller "Puerta de Hayu Marca" ( Guds/andarnas port) har någon gång i en avlägsen forntid blivit karvad ur berget och den mäter exakt sju meter i höjd och sju meter på bredden med en mindre nisch i mitten nertill.

Denna mäter nästan två meter i höjd. Jose Luis Delgado Mamani snavade över denna struktur medan han strövade genom den omgivande växtligheten för att försöka bekanta sig med området som en del av sitt jobb som guide för turister.

”När jag såg den här strukturen för första gången svimmade jag nästan…”, sa Mamani i en intervju i den lokala pressen. ”Jag har drömt om en sådan struktur gång på gång genom åren men i drömmen var vägen till dörren belagd med rosa marmor och med rosa marmorstatyer på varje sida av vägen.

I drömmen såg jag också att den mindre dörren var öppen och där var ett bländande blått ljus som kom från något som liknade en skimrande tunnel. Jag har berättat många gånger för min familj om dessa drömmar och när jag till slut stirrade på den här porten var det som en uppenbarelse från gud… Hur förklarar man en sådan besynnerlig händelse?”

Uttalanden av arkeologiska auktoriteter

Efter upptäckten av porten contaktade Mamani arkeologiska autoriteter i Puno, La Paz och Lima och inom kort var området belägrad av arkeologer och Inca-historiker. Det visade sig att infödda indianer i regionen hade en legend som talade om "A gateway to the lands of the gods" (porten till gudarnas land) och i den legenden sägs det att för länge sedan gick stora hjältar hit för att ansluta sig till gudarna och passerade genom porten för ett ärorikt nytt liv i odödlighet.

Och vid sällsynta tillfällen återvände dessa hjältar för en kort tid tillsammans med gudarna för att “inspektera allt land i kungariket” genom den här porten. En annan legend berättar om tiden när de spanska conquistadorerna anlände till Peru för att röva guld och dyrbara stenar från Inkastammarna – och en Inkapräst i templet för de sju strålarna som hette AramuMaru flydde från sitt tempel med en helig gyllene disk, känd som "The key of the gods of the seven rays" (Nyckeln till de sju strålarnas gudar) och gömde sig i Hayu Marcas berg. Han råkade hamna på vägen till porten som vaktades av shamanpräster.

Han visade dem nyckeln och en ritual gjordes och avslutades med en magisk händelse som initierades med den gyllene disken som öppnade porten och, enligt legenden, strömmade ett blått ljus ut från tunneln. Prästen Aramu Maru överlämnade den gyllene disken till shamanen och passerade sedan genom portalen och ”blev aldrig sedd igen”. Arkeologer har observerat en cirkulär fördjupning i storleken av en liten hand på den högra sidan av den lilla ingången och har gissat att detta är platsen där en liten disk skulle ha kunnat placeras i stenen.


Visioner från stjärnorna

Enligt vissa personer som har lagt sina händer på den lilla dörren så känns ett energiflöde såväl som en underlig upplevelse, såsom visioner av stjärnor, pelare av eld och ljud från en ovanlig rytmisk musik. Andra har sagt at de har uppfattat tunnlar i det inre av strukturen men ingen har ännu funnit en öppning som kan visa på dörröppningen. Tvärtom så är åsikten från professionella människor den att där inte finns någon dörr alls för ramen och ingången och baksidan på detta är helt karvat ut från samma sten.

Det är intressant att notera att strukturen onekligen ser ut som Solens port vid Tiahuanaco och fem andra arkeologiska platser, som länkas tillsammans genom osynliga, raka linjer och korsas med linjerna som korsar varandra på exakt den punkt där platån och Titicacasjön är belägen. Nyhetsrapporteringen från regionen har indikerat att över de senaste tjugo åren har en ganska stor UFO-aktivitet inom alla dessa områden, speciellt vid Titicacasjön.

De flesta rapporterna beskriver glödande blåa klot och lysande vita diskformade objekt. Legenden omfattar en profetia som säger att gudarnas dörr kommer att öppnas en dag och bli ”många gånger större än den verkligen är… och tillåta gudarna att återvända i sina solskepp…” Det låter bekant för mig!

Artikel lånad från nyapolitiken.biz


Inga kommentarer: